Suhkruvatimasina rent
Suhkruvatimasin on iga sünnipäeva ja lastepeo suurim hitt. Rendi masin ja tee lapse sünnipäev meeldejäävaks! Suhkruvati valmistamine on ülilihtne – lülita masin sisse, oota 3-5 minutit kuni masin soojeneb ja vala suhkur kaasas oleva dosaatoriga masinasse, keeruta puidust pulka masinas ~60 sekundit ja ongi valmis! Ühe tunni jooksul on võimalik teha umbes 50 suhkruvatti. Suhkruvatt on suhkrust valmistatud õhuline vatilaadne maiustus, mis on valmistatud peenest kiulisest suhkrust. Suhkruvati loomulik värvus on valge, värvilist suhkruvatti saab toiduvärvi lisades. Suhkruvatt sisaldab vähem suhkrut kui purk tavalist karastusjooki! Suhkruvatimasina rent sisaldab: suhkruvatimasin, kuppel, suhkru dosaator, 1kg valget suhkrut, 50 puidust pulka Mõõtmed koos kupliga: 52 x 52 x 50cm (kuppel on eemaldatav) Kaal: 11,8kg Suhkruvatimasinale pakume juurde ka värvilist suhkrut – roheline, roosa, kollane, sinine ja oranž Roheline suhkur – õun Sinine suhkur – bubblegum Roosa suhkur – maasikas Oranž suhkur – apelsin Kollane suhkur – sidrun või banaan Suhkruvati valmistamise õpetusvideo:
Suhkruvatimasina kasutamisõpetus: Ettevaatusabinõud:
- Veenduge, et aparaat on tasasel pinnal ning ei kõiguks
- Kasutage kindlasti maandusega pistikut
- Keelatud on kahjustatud kaablite ning ühenduste kasutamine
- Ärge puudutage kuumutavaid pindu, kaableid ja pistikuid
- Ärge liigutage aparaati selle töötamise ajal
- Vältige järjest pikaajalist kasutamist
- Mootori pikaealise kasutuse tagamiseks tuleb teha 20-minutilisi pause pärast igat töötundi. Vältige seadme pikaajalist kasutamist ooterežiimis
Kasutamine:
- Pange üks lusikatäis puhast suhkrut soojendava diski keskele
- Vajutage lülitit, et disk hakkaks pöörlema ning teist lülitit, et soojendus sisse lülitada
- Umbes 30 sekundi jooksul hakkab tekkima suhkruvatt
- Vatti tuleb koguda keerutades pulka mööda kausi äärt
- Ühest kulbitäiest saab materjali ühe suhkruvati jagu
- Mitme suhkruvati tegemisel lisada suhkur pärast eelneva suhkruvati valmimist, kuid siis olla ettevaatlik, sest suhkruvatt hakkab kohe tekkima
- Pärast suhkruvati tegemist lülitage aparaat lülititest välja ja jätke jahtuma
Puhastamine:
- Lülita masin uuesti sisse ja oota, et see soojeneks 3-5min
- Võta klaasiga vett ja vala diski keskele
- Tee seda korduvalt kuni disk on puhas
- Disk pritsib vett kogu alusele ja kuplile, nii et suhkur lahustub ka nendelt maha
- Puhastamiseks kasutage svammi või lappi
- NB! Ärge kasutage puhastamiseks pesemisvahendeid, sest see võib põhjustada puhastusvahendi jääkide sattumise aparaati
- Ärge peske aparaati veejoa all
Suhkruvati ajalugu Ühe versiooni kohaselt leiutasid suhkruvatimasina 1897. aastal William Morrison ja John Wharton. Nad mõtlesid välja elektrilise masina, kus suhkur valati sulama keerlevale kuumutatud taldrikule ning seejärel suruti läbi hulga väikeste aukude. Kuigi nad said oma masinale patendi juba aastal 1899, siis esimest korda kasutasid Morrison ja Wharton masinat 1904. aastal St. Louis World’s Fair’il. Nad nimetasid toodet fairy floss’iks ja müüsid seda papist karbikestes, mis maksis 25 senti. See oli tolle aja kohta väga kallis – pool sissepääsu maksust St. Louis World’s Fairi, aga sellegipoolest müüsid nad 68 655 karpi. Teise versiooni järgi leiutas suhkruvati aastal 1900 Thomas Patton, kes sai patendi ja tutvustas oma masinat juba samal aastal the Ringling Brothers and Barnum and Bailey Circus’el. Umbes samal ajal tutvustas ka üks Louisiana hambaarst enda versiooni suhkruvatist, aga tal ei õnnestunud kunagi saada selle eest patenti. Suhkruvatt oli erakordselt poplaarne aastal 1904 ja on seda siiani. See koosneb 100% suhkrust või on lisatud veidi toiduvärvi, et muuta see atraktiivsemaks. Suhkur sulatatakse, vedel suhkur keerleb plaadi peal ning seejärel pressitakse see läbi väikeste aukude. Õhuga kokku puutudes suhkur jahtub ning taheneb, suhkruvatimasina keskpunkt täitub suhkruniitidega ja nii valmibki suhkruvatt. Tüüpiline suhkruvatt on natuke suurem kui täiskasvanu pea ja tänu sellele tundub see lastele hiiglaslik. Tellige ka oma lapse sünnipäevale mullimasin!