Suhkruvatimasina rent
Suhkruvatimasin on iga sünnipäeva ja lastepeo suurim hitt. Rendi masin ja tee lapse sünnipäev meeldejäävaks!
Suhkruvati valmistamine on ülilihtne – lülita masin sisse, oota 3-5 minutit kuni masin soojeneb ja vala suhkur kaasas oleva dosaatoriga masinasse, keeruta puidust pulka masinas ~60 sekundit ja ongi valmis!
Ühe tunni jooksul on võimalik teha umbes 50 suhkruvatti.
Suhkruvatt on suhkrust valmistatud õhuline vatilaadne maiustus, mis on valmistatud peenest kiulisest suhkrust. Suhkruvati loomulik värvus on valge, värvilist suhkruvatti saab toiduvärvi lisades.
Suhkruvatt sisaldab vähem suhkrut kui purk tavalist karastusjooki!
Suhkruvatimasina rent sisaldab: suhkruvatimasin, kuppel, suhkru dosaator, 1kg valget suhkrut, 50 puidust pulka
Mõõtmed koos kupliga: 52 x 52 x 50cm (kuppel on eemaldatav)
Kaal: 11,8kg
Suhkruvatimasinale pakume juurde ka värvilist suhkrut – roheline, roosa, kollane, sinine ja oranž
Roheline suhkur – õun
Sinine suhkur – bubblegum
Roosa suhkur – maasikas
Oranž suhkur – apelsin
Kollane suhkur – sidrun või banaan
Suhkruvati valmistamise õpetusvideo:
Suhkruvati ajalugu
Ühe versiooni kohaselt leiutasid suhkruvatimasina 1897. aastal William Morrison ja John Wharton. Nad mõtlesid välja elektrilise masina, kus suhkur valati sulama keerlevale kuumutatud taldrikule ning seejärel suruti läbi hulga väikeste aukude.
Kuigi nad said oma masinale patendi juba aastal 1899, siis esimest korda kasutasid Morrison ja Wharton masinat 1904. aastal St. Louis World’s Fair’il. Nad nimetasid toodet fairy floss’iks ja müüsid seda papist karbikestes, mis maksis 25 senti. See oli tolle aja kohta väga kallis – pool sissepääsu maksust St. Louis World’s Fairi, aga sellegipoolest müüsid nad 68 655 karpi.
Teise versiooni järgi leiutas suhkruvati aastal 1900 Thomas Patton, kes sai patendi ja tutvustas oma masinat juba samal aastal the Ringling Brothers and Barnum and Bailey Circus’el.
Umbes samal ajal tutvustas ka üks Louisiana hambaarst enda versiooni suhkruvatist, aga tal ei õnnestunud kunagi saada selle eest patenti.
Suhkruvatt oli erakordselt poplaarne aastal 1904 ja on seda siiani. See koosneb 100% suhkrust või on lisatud veidi toiduvärvi, et muuta see atraktiivsemaks. Suhkur sulatatakse, vedel suhkur keerleb plaadi peal ning seejärel pressitakse see läbi väikeste aukude. Õhuga kokku puutudes suhkur jahtub ning taheneb, suhkruvatimasina keskpunkt täitub suhkruniitidega ja nii valmibki suhkruvatt. Tüüpiline suhkruvatt on natuke suurem kui täiskasvanu pea ja tänu sellele tundub see lastele hiiglaslik.
Tellige ka oma lapse sünnipäevale mullimasin!